Nationale Sportkampen - Soorten kampen

Frequently Asked Questions

Welkom

Welkom op de F.A.Q. pagina van Nationale Sportkampen. Hier kun je vragen en antwoorden vinden in de categorie:

• Aanmelden
• Betalen
• Kortingen
• Wijzigingen
• Verzekeringen
• Annuleren
• Kampinformatie
• Begeleiding
• Verschillen in de kampen

 

Aanmelden

Kan ik mijn zoon/dochter nog aanmelden voor een kamp?
Aanmelden kan tot één dag voor aanvang van het kamp. De kampen en clinicdagen bij Nationale Sportkampen zitten bijna nooit vol. Wij kunnen altijd extra groepjes maken en extra begeleiders inzetten. Uitzonderingen hiervoor zijn de kampen in de zaal, toernooien en clubs met beperkte veldruimte.
 
Ik wil mijn team aanmelden voor een toernooi maar ik kan alleen persoonsgegevens invullen, wat moet ik doen?
U kunt het team aanmelden via de website. Bij de voornaam vult u de club in en bij de achternaam het team. Verder kunt u de gegevens van de contactpersoon invullen. Alleen de geboortedatum moet nog binnen de leeftijdscategorie van het toernooi passen. Heeft er iemand uit het team een allergie? Geef dit dan aan bij het kopje “Voedselallergie”.
 
Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen
Als u geen bevestigingsmail heeft ontvangen dan kunt u het beste even contact met ons opnemen. Het kan zijn dat er een foutje in het e-mailadres zit. Bij sommige e-mailaccounts wil de bevestigingsmail ook in de spam/reclame map komen. Stuur een e-mail met de voor- en achternaam van uw kind naar info@nationalesportkampen.nl. Wij zorgen dat u alsnog een bevestiging ontvangt.
 
Kan mijn zoon/dochter ook minder dagen deelnemen?
Het is mogelijk dat uw zoon/dochter minder dagen deelneemt aan het kamp. Voor het optimale kampgevoel adviseren wij om alle dagen deel te nemen. Daarnaast zijn wij er geen voorstander van omdat de structuur van het kamp kan wegvallen als meerdere deelnemers er op bepaalde dagen niet zijn. Mocht uw zoon/dochter minder dagen willen deelnemen, stuur dan een e-mail naar info@nationalesportkampen.nl.
 
Mijn zoon/dochter wil graag bij een vriendje/vriendinnetje in de groep, kan dit?
De groepsindeling wordt gemaakt op basis van leeftijd en niveau. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven bij wie uw zoon/dochter in de groep wilt. Hebben de vriendjes/vriendinnetjes zich later aangemeld? U kunt altijd een mailtje sturen naar info@nationalesportkampen.nl met de namen bij wie uw zoon/dochter in de groep wilt. 
 
Zijn lunch en tussendoortjes inbegrepen?
Lunch, drinken en tussendoortjes zijn inbegrepen bij het kamp. Tijdens een kampdag zijn er minimaal 3 drinkpauzes en 1 lunchpauze. Afhankelijk van het weer en de temperatuur wordt het aantal pauzes bijgesteld. Bij erg warm weer zullen er dus meer pauzes zijn zodat kinderen voldoende drinken maar ook regelmatig uit de zon zijn. Bij extreme regen probeert de coördinator de pauze zo te plannen dat de kinderen binnen zijn als het hard gaat regenen. 
 
Houden jullie rekening met allergieën en voedsel diëten?
Ja, op het aanmeldformulier kunt u aangeven of uw zoon/dochter ergens allergisch voor is of een speciaal dieet volgt. Deze informatie wordt doorgegeven aan de horecamanager van de vereniging die de lunch en tussendoortjes verzorgd en hier rekening mee kan houden bij de inkoop.

Betalen

Ik woon in het buitenland en heb geen IDEAL of Maestro, hoe kan ik mijn kind(eren) aanmelden?
Op dit moment is het alleen mogelijk om met IDEAL of Maestro te betalen op de website. Als u niet over een Nederlandse of Belgische rekening bezit, kunt u voor het aanmelden van uw kind(eren) een mail sturen naar info@nationalesportkampen.nl. U ontvangt dan een aanmeldformulier per mail en voor de betaling ontvangt u een factuur.

Kortingen

De prijs is veranderd, hoe kan dit?
Wij werken met vroegboekkortingen. Hoe eerder u uw zoon/dochter aanmeldt hoe meer korting u ontvangt. Wanneer de prijs is verhoogd is de periode met vroegboekkorting verlopen.

Wijzigingen

Ik heb mijn zoon/dochter aangemeld voor het verkeerde kamp, kan ik dit nog omzetten?
Ja, het omzetten van een kamp is altijd mogelijk. Neem contact met ons op via info@nationalesportkampen.nl. Wanneer er een prijsverschil is tussen de kampen dan ontvangt u hiervoor een aanvullende factuur.

Verzekeringen

Ik wil nog een ongevallenverzekering of annuleringsverzekering afsluiten, kan dit?
Het is mogelijk om tot 1 dag voorafgaand aan het kamp een ongevallenverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering kunt u 8 dagen na aanmelding nog afsluiten, mits er minimaal nog 28 dagen zijn tot aanvang van het kamp.
 
Op het aanmeldformulier staat dat het verplicht is om een verzekering af te sluiten, hoe zit dit?
Wij willen ouders er bewust van maken dat hun kind goed verzekerd op kamp gaat. Mocht er iets met de deelnemer gebeuren, willen wij niet dat ouders met hoge kosten komen te zitten. Het is mogelijk om via ons een ongevallenverzekering af te sluiten. Indien uw zoon/dochter zelf goed verzekerd is, is het niet nodig om nog een extra verzekering bij ons af te sluiten.

Annuleren

Mijn zoon/dochter kan helaas niet mee doen aan het kamp, hoe kan ik annuleren?
Indien u de aanmelding van uw zoon/dochter wilt annuleren dan moet dit per mail (naar info@nationalesportkampen.nl). Tot twee maanden voor aanvang van het kamp kunt u de aanmelding kosteloos annuleren. Indien u een annuleringsverzekering heeft afgesloten, krijgt u het volledige factuurbedrag van ons terug, exclusief de kosten van de annuleringsverzekering.  Wanneer u binnen twee maanden voor start van het kamp annuleert en geen annuleringsverzekering heeft, gelden de onderstaande annuleringsvoorwaarden:

  • Tot 8 weken voor aanvang 15% van de gehele deelnamesom

  • Vanaf de 56ste dag (inclusief) tot de 28ste dag voor aanvang van het kamp 35% van de gehele deelnamesom

  • Vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 5de dag voor aanvang van het kamp 50% van de gehele deelnamesom

  • Vanaf de 5de dag (inclusief) tot de dag van aanvang van het kamp 75% van de gehele deelnamesom

  • Op de dag van aanvang van het kamp of later wordt de totale deelnamesom in rekening gebracht.

Een andere mogelijkheid is dat de deelnamesom wordt doorgeschoven naar een ander moment. Het tegoed blijft staat totdat dit wordt ingewisseld.

Kampinformatie

Wanneer ontvang ik de kampinformatie?
De kampinformatie wordt één week voorafgaand aan het kamp naar u verzonden. De link naar de kampinformatie staat vaak ook in de bevestigingsmail die u na aanmelding heeft ontvangen.

Begeleiding

Hebben de begeleiders ervaring met trainen geven?
Veel begeleiders geven al training op hun eigen club. Daarnaast werken wij ook met veel studenten van opleidingen als het CIOS en Sport en Bewegen. Iedere begeleider volgt bij ons een korte opleiding zodat zij optimaal voorbereid een kamp gaan begeleiden.
                                                                                  
Hebben de begeleiders hun EHBO diploma?
Niet alle begeleiders hebben hun EHBO diploma, maar op ieder kamp is er een EHBO’er aanwezig.
 
Ik wil me aanmelden als begeleider, kan dit?
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe begeleiders die ons team komen versterken. Aanmelden om begeleider te worden kan hier.
 
Moet ik al trainer zijn om begeleider te kunnen worden?
Je hoeft nog geen training te geven om begeleider te worden bij Nationale Sportkampen. Wij zorgen met onze opleidingsdag er voor dat jij goed voorbereidt op kamp staat. Daarnaast leer je tijdens de kampen heel veel over het trainen geven.

Verschillen in kampen

Kamp

Hockeykamp

Tophockeykamp

Leeftijd

6-14 jaar

8-17 jaar

Hockey

75% hockey
25% sporten

100% hockey

Clinics

1 clinic

  • Topspeler

Iedere dag

  • Masterclass van een topspelerHeeft u uw vraag hiertussen niet kunnen vinden? Mail dan naar info@nationalesportkampen.nl.